Hyvin sanottua

Susanna Alakoski, Köyhän lokakuu -kirjassa

”Oikein syville tunteille ei ole ilmaisua. Siksi on olemassa taide."

Tuttujen taiteilijoiden töitä

Facebook-ryhmät avaavat uuden maailman

Jos olet Facebookissa, etsi mielitailijasi ryhmistä. Kun edellisen sisältö kertoi Matissesta, löysin Henri Matisse -ryhmän. Hänen töitään siellä esitelty, joita ei kirjoissa ja niissä muutamassa museossa, joissa olen käynyt, ei ole ollut esillä.

Museoon

Gardia, Héctor: ICHIGO ICHIE

Hetkessä elämisen taito japanilaisittain

Sivulla 95 KUINKA KATSELLLA TAULUJA

1900-luvun abstraktin modernin taiteen edelläkävijä Wassily Kandinsky neuvoi nauttimaan taiteesta näin: “Avaa korvasi musiikille ja silmäsi maalauksille… ja lakkaa ajattelemasta! Pohdi, pääsetkö sisään ‘kävelemään’ tuntemattomaan maailmaan. Jos pääset, et voi enempää toivoa."
Taidemuseot ovatkin erinomaisia paikkoja harjaannuttaa katsomisen taitoa. Taidekokoelman keskellä ichigo ichien voi saavuttaa muistamalla seuraavat neuvot: "Älä yritä nähdä kaikkea, sillä ihmisen keskittymiskyky on rajallinen. Viimeistään viiden- tai kuudenkymmenen taideteoksen jälkeen tuntee saaneensa yliannoksen ja väsyy. Siksi kannattaa valita kokoelmasta pelkästään osa tai vain yhden kiinnostavan taiteilijan teokset."
Neuvoja on lisääkin, tutustukaa niihin kirjasta. Kokeilin em. neuvoa Eremitaasissa eräänä helteisenä päivänä. Menin suoraan Matissen töiden luokse ja tutkin jokaista teosta tehden muistiinpanoja yksityiskohdista.

Henri-Matisse/Dishes-and-Fruit.html

matisse_muistiinpano


Jos haluat seurata tämän sivun uusia julkaisuja, tallenna sivu selaimesi kirjanmerkkeihin.

© Kari M. Alhainen 2023